Op 22 december 2015 is de “Beleidsregel veiligheidsadviseur” gepubliceerd met daarin hoge boetebedragen indien bedrijven niet voldoen aan de wettelijke verplichting om een veiligheidsadviseur in dienst te hebben. U hoeft geen interne veiligheidsadviseur binnen uw organisatie, deze mag u ook extern inhuren, zolang er maar een veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen over de weg aangesteld is.

Wanneer heeft een bedrijf een veiligheidsadviseur ADR nodig?

Ieder bedrijf zich bezighoudt met het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg of de daarmee samenhangende activiteiten zoals laden, verpakken, vullen of lossen.
Er zijn uitzonderingen waarbij een ADR veiligheidsadvieseur niet verplichting is; namelijk wanneer u altijd van de mogelijkheid om het Transport onder de 1000 punten (artikel 1.1.3.6 ADR) uit te voeren of alleen met limited quantities (LQ's) rijdt.

De belangrijkste taken van de veiligheidsadviseur zijn:

De voordelen van het inhuren van een externe veiligheidsadviseur biedt voordelen, zoals:

Kiest u voor deze externe mogelijkheid, dan bieden wij graag onze diensten aan. Meerdere van onze medewerkers zijn volledig bevoegd Veiligheidadviseur-ADR.

Wij kunnen de volgende taken voor u verzorgen:

Naast bovengenoemde activiteiten kunt u uiteraard met alle vragen, die betrekking hebben op het vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg, bij ons terecht. Voor meer informatie over Jolmers Advies BV als uw externe veiligheidsadviseur klikt u HIER

Natuurlijk bieden wij ook de opleiding veiligheidsadviseur ADR gevaarlijke stoffen over de weg aan zodat u zelf veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen over de weg kunt worden.