//-->

ADR Lachgas vervoer

Veilig werken met gevaarlijke stoffen

In het ADR is de bepaling opgenomen dat alle personen die betrokken zijn bij het vervoer van gevaarlijke stoffen, een opleiding of instructie moet krijgen in de voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Dit geldt voor expeditiemedewerkers maar ook voor voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren onder de vrijstellingsregeling ADR hoofdstuk 1.1.3.6 (1000-punten). Dit geldt dus ook bij het vervoer van lachgas. Particulieren vallen slechts onder de vrijstelling van de ADR als zij minder dan 2 kg lachgas vervoeren.

Het vervoer van meer dan twee kilo lachgas is alleen onder strikte voorwaarden toegestaan volgens de regels van het ADR. Dit vervoer wordt dan niet meer gezien als particulier vervoer, maar als bedrijfsmatig vervoer. Dit soort vervoer is gebonden aan voorschriften voor het vervoer van het ADR, het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Eisen bij lachgas vervoer

lachgas vervoer

Zaken die van toepassing blijven tijdens het vervoer van lachgas zijn ondermeer:

Wij geven deze cursus regelmatig op verschillende locaties in Nederland, maar u kunt de opleiding ook online als e-learning. Mocht u vragen hebben, kunt u het beste contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch op 0512-550700 of per email: adr@jolmers.com.


© Jolmers Veiligheid & Advies 07-2024 | Jolmers Advies BV | ADR e-learning | ADR webshop | Sitemap