ADR Cursusdata

Hier staat een overzicht van onze ADR basis en ADR verlengingscursussen in Bunde, Duitsland met open inschrijving. Data voor onze Nederlandse ADR opleidingen en de data voor ADR Tank, ADR klasse 1 en ADR Klasse 7 vindt u HIER.

 

ADR 2019

Er zijn ook voor 2019 weer veel wijzigingen in het ADR. De ene heeft meer impact dan de ander. Zodra de voorgenomen wijzigingen in het ADR definitief worden, vindt u ze hier. Tot die tijd verwijzen wij u graag door naar de site van UNECE. Meer informatie over deze wijzgingen ADR vindt u HIER.

De ADR gevarenkaart of schriftelijke instructies zijn niet veranderd voor 2019. De meest recente schriftelijke Instructies vindt u HIER.

 

ADR hoe en wat?

Hoe is het ADR ingedeeld, wat zijn klasses, wat moet een chauffeur weten en wat staat er op een vervoersdocument bij het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. Achtergrond informatie over het ADR vindt u HIER.

 

Nieuwste schrifelijke instructies

Er is een nieuwe ADR gevarenkaart, model 2018. De chauffeur is verplicht om de meest recente schriftelijke instructies mee te nemen in de cabine van zijn voertuig beladen met ADR. De nieuwe schriftelijke Instructies vindt u HIER.

 

Gevaren van Lithium-Ion batterijen en ADR

Meer en meer komen worden lithium-ionbatterij toegepast in electronica. Niet alleen in smartphones, tablets, laptops en handgereedschappen worden ze steeds vaker toegepast, maar grotere en zwaardere varianten zijn tegenwoordig te vinden in auto’s, heftrucks, aggregaten en medische apparaten.


De grote hoeveelheid energie is in een Lithium-batterij is geweldig, maar deze accu's kunnen eenvoudig gaan branden doordat het Lithium, in de accu een brandbaar metaal is. Lees HIER verder.

 

© 2019 | Jolmers Advies BV | Jolmers Veiligheid & Advies | Sitemap