Corona en ADR

Multilaterale overeenkomst M333 : Met de Multilaterale overeenkomst M333 kunnen chauffeurs hun ADR certificaten met een afloopdatum tussen 1 maart 2020 en 1 september 2021 gebruiken en verlengen tot 30 september 2021! Hier staat een overzicht met de landen die M333 hebben ondertekend. Meer informatie staat hier: https://www.jolmers-adr.nl/home/m333/index.php.Er is tevens een regeling voor de certificaten voor veiligheidsadviseurs: M334.

Met de opening van de sneltest-locatie op de grens van de GGD, waar wij gebruik van mogen maken, kunnen we weer en herhalingscursussen geven op onze oude vertrouwde wijze. De ADR basis-cursus kan helaas niet aangezien deze testen slechts 48 uur te gebruiken zijn. Om deze reden geven we op dit moment, (voorlopig) de ADR basiscursus alleen in Nederland.
Hieronder staat een overzicht van onze ADR basis en ADR verlengingscursussen in Bunde, Duitsland met open inschrijving. Cursusdata voor onze Nederlandse ADR opleidingen en de data voor ADR Tank, ADR klasse 1 en ADR Klasse 7 vindt u HIER.
Heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: 0512-550700 of adr@jolmers.com.

ADR Cursusdata

Een overzicht van onze ADR Cursusdata vindt u . Hier vindt u ook een overzicht van onze ADR basis en ADR verlengingscursussen in Bunde, Duitsland met open inschrijving. Data voor onze Nederlandse ADR opleidingen en de data voor ADR Tank, ADR klasse 1 en ADR Klasse 7 vindt u HIER.

 

ADR Awareness 1.3 nu als e-learning

Om met gevaarlijke stoffen te mogen rijden als onder de vrijstellingen is een ADR awareness training volgens hoofdstuk 1.3 van het ADR noodzakelijk. Deze training bieden wij nu online als e-learning aan. Hierdoor kunnen kandidaten dit in hun eigen tijd en in hun eigen tempo doen. Na afloop, met voldoende resultaat, ontvangen zij een instituuts-certifcaat. Voor meer informatie kijk HIER.

 

ADR 2020

Er zijn ook voor 2020 weer veel wijzigingen in het ADR. De ene heeft meer impact dan de ander. Zodra de voorgenomen wijzigingen in het ADR definitief worden, vindt u ze hier. Tot die tijd verwijzen wij u graag door naar de site van UNECE. Meer informatie over deze wijzgingen ADR vindt u HIER.

De ADR gevarenkaart of schriftelijke instructies zijn niet veranderd voor 2020. De meest recente schriftelijke Instructies vindt u HIER.

 

ADR hoe en wat?

Hoe is het ADR ingedeeld, wat zijn klasses, wat moet een chauffeur weten en wat staat er op een vervoersdocument bij het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. Achtergrond informatie over het ADR vindt u HIER.

 

Nieuwste schrifelijke instructies

Er is een nieuwe ADR gevarenkaart, model 2018. De chauffeur is verplicht om de meest recente schriftelijke instructies mee te nemen in de cabine van zijn voertuig beladen met ADR. De nieuwe schriftelijke Instructies vindt u HIER.

 

Gevaren van Lithium-Ion batterijen en ADR

Meer en meer komen worden lithium-ionbatterij toegepast in electronica. Niet alleen in smartphones, tablets, laptops en handgereedschappen worden ze steeds vaker toegepast, maar grotere en zwaardere varianten zijn tegenwoordig te vinden in auto’s, heftrucks, aggregaten en medische apparaten.


De grote hoeveelheid energie is in een Lithium-batterij is geweldig, maar deze accu's kunnen eenvoudig gaan branden doordat het Lithium, in de accu een brandbaar metaal is. Lees HIER verder.

 

© Jolmers Veiligheid & Advies 05-2021 | Jolmers Advies BV | ADR e-learning | ADR webshop | Sitemap